Shiatsupraktijk Diemen
Home
Shiatsu massage
Contact
Tarieven
Favoriete links
Informatie
Beroepsverenigingen
Vergoeding door ziektekostenverzekeraars
Scholing en ervaring
Wat heeft Shiatsu te bieden?
Voor wie, en bij welke klachten?
Hoe ga ik te werk
Hoe ga ik te werk
Ik gebruik meestal geen olie en de ontvanger draagt makkelijke (liefst katoenen) kleding. Voor de behandeling vraag ik naar je eventuele klachten, slaap – en eetpatroon en leef – en werkomstandigheden. Vervolgens kijk ik naar je houding en tast plekken op de buik en rug af. Dit alles helpt mij de disbalans te vinden. Tijdens de shiatsu wordt met duimen, de hele hand, soms zelfs met ellebogen, knieën of voeten stevige druk op de energiebanen uitgeoefend. 

Ook kan ik je meridiaanoefeningen meegeven. Ik moedig je aan deze meridiaanoefeningen te doen; waarbij je aandacht besteedt aan je ademhaling. Wanneer je inademt en je lichaam met energie vult, is het de bedoeling dat je een spanningslijn voelt ontstaan langs de loop van de meridianen. Door de strekking die daar op volgt leer je hoe het voelt als de energie (Ki) vrij komt wanneer je uitademt. 

Indien nodig integreer ik orgaanmassage (Chi Nei Tsang) in mijn behandeling.
Chi Nei Chang: bij dit deel van de behandeling werk ik met de energie van de organen.
Ik werk direct of indirect op de organen en gebruik soms olie. Energieblokkades in de organen resulteren in knopen in de buik en vervolgens ook elders in het lichaam. Deze obstructies veroorzaken in het centrum van het lichaam met vitale levensfuncties een beperkte "ki flow": de levenskracht. oorzaak van deze blokkades ligt overwegend in negatieve emoties. Andere oorzaken zijn: overwerk, stress, ongelukken, drugs, operaties, toxines, slechte voeding en slechte houding.

De ontvanger wordt behandeld vanaf een futon, een behandeltafel of een speciale massagestoel.

Ook integreer ik stoelmassage in mijn behandeling, maar je kunt ook een stoelmassage van een half uur boeken.
De stoelmassage is een laagdrempelige en zeer effectieve massage om spanning in nek, schouders te verminderen. Je zit met je kleren aan in een speciale stoel, zo gemaakt dat hoofd, schouders en armen optimaal kunnen ontspannen.

Het is verstandig om voor de behandeling niet te veel te eten en jezelf na de behandeling wat rust te gunnen.

Home
Shiatsu massage
Contact
Tarieven
Favoriete links
Informatie
Beroepsverenigingen
Vergoeding door ziektekostenverzekeraars
Scholing en ervaring